+420 775 977 098 info@piratihk.cz
Vyberte stránku

Radnice v posledních třiceti letech prodala velkou část pozemků určených pro bytovou výstavbu. „Jediné větší území, které je ve vlastnictví města a za určitých podmínek na něm lze stavět i byty, je plocha u Pileťáku v blízkosti dopravního podniku,“ popisuje lídr Pirátů Pavel Vrbický.

U Piletického potoka může vzniknout nová menší městská čtvrť. „Jsme na samém začátku. Příští čtyři roky zasvětíme přípravám a vysvětlování Hradečákům, jak bude nová čtvrť vypadat a fungovat. Zejména lidé z okolí Severní ulice by měli dostat možnost budoucí podobu území ovlivnit. V ideálním případě by se mohlo začít stavět mezi lety 2028 a 2030,“ vysvětluje Vrbický.

První etapou bude revitalizace okolí Piletického potoka. „Vznikne zde nový park, aby lidé ze Slezského Předměstí nepřišli o místo na procházky a sport. V další etapě město společně se soukromými investory postaví bytové domy, školku, parkovací domy, zastávky MHD nebo třeba zdravotní středisko,“ popisuje Vrbický postup výstavby a dodává: „Nová čtvrť musí být šetrná k přírodě. To znamená žádné plýtvání energiemi, velké množství zeleně, ohleduplnost ke krajině a biodiverzitě nebo odpovědné využívání vody.“